PLAAGDIER BEHEERSING

Nieuws.

Preventie is de basis van Plaagdierbeheersing

11 januari 2018 door Gerrit Otten

Technisch Directeur: Gerrit Otten

In Nederland kunnen we nog iets leren van de manier waarop men in Amerika tegen de bestrijding van plaagdieren aankijkt.   In de VS is het namelijk heel gewoon dat je op de deur van een restaurant kunt lezen: “Dit bedrijf wordt periodiek gecontroleerd op plaagdieren door de firma….. De reactie van de gemiddelde Amerikaan daarop is: “Dit moet wel een goed bedrijf zijn want het laat zich regelmatig inspecteren”

In Nederland reageren de meeste mensen anders.   Als bij ons op de deur van een restaurant zou worden meegedeeld dat het bedrijf periodiek wordt gecontroleerd, zou de reactie zijn: “Dat moet wel een smerig bedrijf zijn want ze worden gecontroleerd op ongedierte”

Als je ongedierte hebt ben je vies

Nu is het zonder meer een fabel – om niet te zeggen een onuitroeibare mythe – dat ongedierte zich alleen ophoudt bij bedrijven die niet voldoende op hygiene letten.

Een onderneming waar voedsel wordt bereid, verwerkt, opgeslagen of verpakt, oefent nu eenmaal een aantrekkingskracht uit op plaagdieren.   Iedereen kan er dus last van krijgen; want ook in uw woning heeft u vaak ergens voedsel opgeslagen.

Iedereen moet zich dus ook afvragen: “Hoe voorkom ik plaagdieren en als ik er last van heb, wat kan ik er tegen doen?”

Preventie op ongedierte is een duurzame besparing

Bij de bestrijding van Plaagdieren is voorkomen altijd beter dan genezen.

Een goede preventie biedt bovendien een aantal voordelen die meer inhouden dan alleen maar “geen last hebben van”.   In de eerste plaats kunnen goede weringsmaatregelen aanzienlijke besparingen opleveren.   Niet alleen omdat minder voedingsproducten hoeven te worden weggegooid, maar ook omdat een goede preventie voorkomt dat je dure en tijdrovende bestrijdingsacties moet gaan ondernemen.

Tref voorzorgsmaatregelen tegen ongedierte

Preventieve maatregelen die effectief zijn tegen plaagdieren, kunnen bestaan uit bouwtechnische aanpassingen, een verbeterde temperatuurbeheersing en hygiene en een continue controle op aanvoer en opslag van voedselproducten.

Samen zorgen deze maatregelen ervoor, dat plaagdieren geen kans krijgen zich te nestelen, te ontwikkelen en zich te verspreiden.

Plaagdierbeheersing is specialistenwerk

Het bestrijden van plaagdieren is werk voor specialisten.

De specialisten van Mega-Des plaagdierbeheersing beschikken over de nodige biologische kennis van insecten en knaagdieren.

Bovendien kunnen zij plaagdierbeheersplannen opstellen die perfect zijn toegesneden op de wensen en de behoefte van de klant.   Het gaat daarbij om een combinatie van periodieke inspecties, weringsadviezen, schriftelijke (digitale) verslaggeving en eventuele noodzakelijke bestrijdingsacties.

Met een Plaagdierbeheersplan bespaar je kosten

Een goed Plaagdierbeheersplan biedt de zekerheid dat een probleem met plaagdieren in een vroeg stadium wordt gesignaleerd en voorkomen.

Daardoor is doeltreffend ingrijpen sneller en dus tegen lagere kosten mogelijk.

Bovendien is het risico bijna uitgesloten dat een probleem met plaagdieren kan uitgroeien tot moeilijk of zelfs nauwelijks beheersbaar probleem, tot een ware plaag die tot hoge kosten leidt.

Preventieve maatregelen tegen plaagdieren tijdens verbouwing of nieuwbouw

Maatregelen nemen, is en blijft, natuurlijk het eenvoudigst bij nieuwbouw of bij de verbouwing van een pand.   Wanneer u op zo’n moment een Plaagdierpreventie adviseur van Mega-Des inroept, kunnen we samen alle schakels in het kader van preventie onder de loep nemen.   We ontdekken dan misschien wel dat de keuze beter op een ander luchtrooster kan vallen – of dat een bestaand luchtrooster moet worden gerepareerd – om te verhinderen dat ratten en muizen naar binnen kunnen glippen.

Een muis heeft genoeg aan 0.5cm voor het binnendringen van een ruimte!”

Vrijblijvend advies tegen ongedierte!

Heeft u overlast of hinder van ongedierte of andere plaagdieren?

Twijfel niet en neem contact met ons op! Wij gaan graag het gesprek met u aan om een geschikte oplossing te vinden voor uw ongedierteprobleem!


 
Opbellen
E-mail
Info